skip to Main Content

Nu ställer vi om till cirkulär ekonomi, hur berörs byggbranschen?

Borlänge har som en av de första kommunerna satt som mål att öka återanvändningen av byggavfall. Därför planeras nu för en återbyggdepå där privatpersoner och företag ska kunna lämna in och köpa begagnat byggmaterial.

Om man bortser från gruvavfall så står byggavfall för den största delen av allt avfall. I snitt kastas det ungefär ett ton byggmaterial per person och år i Sverige. Detta är inte är hållbart i längden och någonting som måste förändras. Förändringen måste vi alla bidra till.

Projektet är i uppstarten och arbetet med utformningen av depån pågår. Här är era synpunkter mycket viktiga och därför bjuder vi in till ett digitalt frukostmöte där vi presenterar planerna och ni har möjlighet att ställa frågor och ge synpunkter på hur utformningen ska se ut.

Medverkar gör: Upphandlingsdialog Dalarna, Dalarnas Försäkringsbolag, Borlänge kommun, Borlänge energi, Tunabyggen och Hushagen.

Tyvärr så kan vi inte bjuda på frukost så därför tipsar vi om goda frukostsmoothies ni kan testa själva https://www.ica.se/recept/frukost/smoothie/

Frukostmötet kommer att ske digitalt via Microsoft Teams och en länk till mötet kommer att skickas ut i god tid innan mötet.

Har du frågor och funderingar kan du kontakta,
projektledare Hanna Bergman, 070-320 05 66, hanna.bergman@hallbartidalarna.se

Sista anmälningsdag 5/5

Varmt välkomna!Datum/Tid
2020-05-07
08:00 - 09:00


Boka plats

Bokningen är stängd för denna aktivitet.

Back To Top
×Close search
Sök