Toppfält: innehåll
Elefant knuffar liten elefant

Nudging – ett sätt att underlätta hållbara val

Nu bjuder vi in till en workshop med temat nudging! En praktisk och inspirerande förmiddags-workshop där vi tillsammans lär oss komma igång och arbeta med nudging som metod för att underlätta hållbara val och beteenden.

Nudging som metod handlar om att påverka individers beteenden i en önskad riktning – utan varken piska eller morot. Man lägger inte heller till eller tar bort valmöjligheter, istället arrangeras valsituationen så att det blir lätt att göra rätt med en vänlig knuff i rätt riktning.

Det skulle till exempel kunna handla om att skapa mer hållbara beteenden för återvinning vid våra byggarbetsplatser eller att förmå våra hyresgäster att vara mer energismarta. Många av våra verksamheter möter utmaningar nu i tider med ökade kostnader och sårbarhet i energiförsörjningen. Att hjälpa oss själva, våra medarbetare och kunder att agera mer hållbart där vi kan blir därmed allt viktigare. Ta chansen att lära dig mer om detta spännande verktyg och hur det skulle kunna användas i din verksamhet!

Workshopen
Det blir en tre timmar lång workshop uppdelad i fyra delar, där vi går från förståelse för området till konkreta idéer för vår egen verksamhet och tränar på att arbeta med nudgingprocessen. Se mer detaljer om upplägget i länken nedan.

Workshop beskrivning

Processledaren
Workshopen kommer ledas av bolaget Nudgd. Nudgd erbjuder digitala tjänster och rådgivning inom beteendedesign. ”Vi hjälper dig att underlätta för människor som behöver en vänlig knuff till att göra hållbara val och agera i enlighet med de globala hållbarhetsmålen. Vi tar fram konkreta lösningar baserade på beteendevetenskap, psykologi och design. Vi utgår alltid från Agenda 2030 och arbetar med en rad olika hållbarhetsutmaningar – som energi, mobilitet, avfall, nedskräpning, vatten, mat och hälsa.” – Nudgd.

Läs mer på Nudgd.se

Anmälan & kostnad
Anmälan sker i formuläret nedanför. Deltagande är kostnadsfritt för medlemmar i ByggDialog Dalarna. Maximalt antal deltagare är 25 personer, först till kvarn gäller, så passa på att skicka in din anmälan!

Fika
Under förmiddagen bjuder vi på fika, kom ihåg att fylla i eventuell allergi när du anmäler dig.

Mer info, frågor eller funderingar
Kontakta gärna Hampus eller Maria.

ByggDialog Dalarna arbetar med detta inom ramarna för projektet Digital resiliens i bygg- och fastighetsbranschen.Laddar Karta...

Datum/Tid
2022-12-06
09:00 - 12:00

Plats
Hörsalen, Dalarna Science Park


Boka plats

Biljetter

Registreringsinformation

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök