Toppfält: innehåll
Stipendium-200604
Stipendium-200604
Stipendium-200604
Stipendium-200604
Stipendium-200604
Stipendium-200604Stipendium-200604Stipendium-200604Stipendium-200604

Stipendier till avgångsstudenter

Förra veckan var det avslutning för studenterna, en ovanlig sådan på grund av det rådande läget i världen. Studenterna presenterade sina examensarbeten på distans vilket gav en möjlighet att bjuda in branschen på ett helt nytt sätt och nästan tjugo branschrepresentanter deltog på distans. Inget ont som inte har något gott med sig!

Efter två dagars presentationer i både sal och på distans var det dags för avslutningsmiddag och stipendieutdelning. Efter den sedvanliga fotograferingen klassvis var det så dags för middag, och i pausen mellan middag och kaffe var det dags för pris- och stipendieutdelning.

Först ut var lärarna att hedra studenter som på ett eller annat sätt utmärkt sig under studietiden, och efter det delades stipendierna för bästa betyg ut.
I år kom stipendierna precis som förra året från både ByggDialog Dalarna och Stiftelsen Star byggutveckling. Stipendierna syftar till att uppmuntra studenterna vid Högskolan Dalarnas byggprogram att anstränga sig lite extra.

Pris för bästa betyg 2020

Simon Ekström, Byggarbetsledare
Karin Bransell, Samhällsplanerare
Johan Grundström, Byggingenjör

Pris för bästa examensarbete 2020

Bygg- och samhällsplanerare, Linus Cedervärn, för sitt arbete ”Planering för resilienta externhandelsområden” med motiveringen:
I en tid när samhällsutvecklingen går i högre fart än någonsin behöver även våra samhällsbyggnadssystem hänga med. Med den här studien som grund kan förhoppningsvis våra kommuner i Dalarna bli mer flexibla och därmed gynnas hela byggsektorn då tiden från idé till färdig byggnad kan kortas ner.

Byggarbetsledare, Simon Ekström och Marcus Dahl, för deras arbete ”Skador i våtrum” med motiveringen:
Examensarbetet visar att det går med relativt enkla medel att förbättra och förenkla förvaltningsskedet av en byggnad. Den har en god innovationshöjd och branschnytta, samt är en del av den viktiga omställningen till en mer resurseffektiv och digitaliserad byggsektor.

Byggingenjörer, Björn Ferm och Johan Grundström, för deras examensarbete ”Träfiberisolering i Structural Insulated Panels” med motiveringen:
I dessa tider när träbyggande, både traditionellt och industriellt, är på frammarsch är det viktigt att se över alla ingående material. Det här examensarbetet har hög innovationshöjd och kommer, vid fortsatt utveckling, att ge stor branschnytta.

Vi kommer inom kort att publicera studenternas examensarbeten här på webbplatsen.

Avslutningsvis vill vi önska ett stort grattis till alla vinnare. Bra jobbat av alla studenter, stort lycka till i arbetslivet och förhoppningsvis är ni snart tillbaka på högskolan som representanter för Dalarnas byggsektor.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 12 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök