Toppfält: innehåll

Välkommen Henrik – ny verksamhetschef

I veckan tillträder Byggdialog Dalarnas nya verksamhetschef, Henrik Janols. Något han känner är en naturlig utveckling då han har erfarenhet från många hörn av byggvärlden och brinner för frågor som kompetensförsörjning, samverkan och hållbar utveckling.

– Jag ser verkligen fram emot att få lära känna både kollegor och medlemmar. Det här unika nätverket har en fantastisk bredd och det är jättespännande att få vara en del av, säger han. 

För många i Dalarna är Henrik Janols ett känt ansikte, kanske särskilt från hans senaste tjänst som vd för 2047 Science Center. Han har även många års erfarenhet av byggvärlden och akademin som han har nytta av när han nu tar sig nu an uppdraget att leda och utveckla Byggdialog Dalarna. 

– Det är flera delar i ByggDialog Dalarnas uppdrag där jag har ett genuint stort intresse och tror att jag kan bidra. Jag har mycket vana i att jobba med projektfinansiering och tror att jag kan vara med och utveckla ByggDialog Dalarnas projektportfölj. Sedan har vi förstås länken mellan näringslivet och akademin som jag känner extra starkt för.

Henrik Janols började sin bana som byggkonsult, därefter har han en lång bakgrund inom Högskolan Dalarna, där han haft roller som undervisande lärare, avdelningschef och fastighetschef.

–  Jag har jobbat mycket med samverkan mellan skolan och näringslivet och där haft en hel del kontakt med Byggdialog Dalarna. Det är viktigt att studenter får en kännedom om branschen, att de har möjlighet att börja bygga ett kontaktnät redan under utbildningen. För att vi ska kunna ta nya steg mot hållbart byggande behöver vi se till att hålla kedjan stark mellan skolan, akademin och näringslivet, menar Henrik.

Unik samverkansmiljö ger möjligheter

Henrik kommer att börja sin tjänst med att träffa så många som möjligt av nätverkets medlemmar och skapa sig en bild av vad som är på gång och vilka behov och utmaningar som finns. Än så länge är det främst tre saker som han ser att branschen behöver jobba med.

– Det handlar mycket om att skapa förutsättningar för omställningen till ett hållbart samhälle. Vi behöver också fortsätta sprida och dela erfarenheter. Byggdialog Dalarna har en samverkansmiljö som är unik, här har vi över 100 företag som kan prata med varandra, dela kunskap och samarbeta. Det är en fantastisk möjlighet. Sedan har vi också arbetet med att bidra till branschens långsiktiga kompetensförsörjning, att jobba systematiskt för att säkra kompetens också för lång tid framåt, säger han. 

Att Byggdialog Dalarna är ett nätverk med stor bredd är enligt Henrik en av de saker som gör organisationen så spännande, men förstås också utmanande. 

– Att vi har en sådan bredd på medlemmar och projekt är häftigt, att det sträcker sig hela vägen från tyngre tekniska projekt till initiativ som Women Building Sweden och Dalauppropet, det ger väldigt många spännande ingredienser. Medlemsföretagen har olika förutsättningar och olika behov och det innebär förstås utmaningar, men kan vi samla oss i några olika prioriterade frågor kan vi verkligen använda nätverkets styrka. Ett ensamt företag kanske inte har möjlighet att jobba med de här frågorna, men gemensamt kan vi ta oss an dem på ett bättre sätt. 

Detta inlägg har en kommentar

 1. Grattis Henrik!
  Vilken lycka för Byggdialogen att få Dig som ledare Det har jag hoppats på sedan många års samverkan med dig i bransch och akademin
  Lycka till Henrik Hoppas du får fart på Temagrupperna och allas del i utveckling av Dalarnas byggsektor.
  Känner mig stolt och glad
  Martin Bergdahl
  Grundare och hedersmedlem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + tolv =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök