Toppfält: innehåll

Vårt arbete prisbelönt som bäst i Sverige!

Med glädje kan vi nu berätta att ByggDialog Dalarna, tillsammans med IUC Dalarna, Dalarna Science Park och Paper Province, har blivit uppmärksammade och prisbelönta för vårt arbete i ett tidigare projekt som vi jobbade i. Projektet lade bland annat grunden för det samarbete som resulterade i Villazero.  

Den europeiska tävlingen European Enterprise Promotion Awards (EEPA), identifierar och uppmärksammar de mest framgångsrika insatserna som bidrar till entreprenörskap och företagande inom Europa. Här har vi blivit utsedda till bäst i Sverige inom kategorin ”Supporting the Sustainable Transition” och kommer därmed vara Sveriges bidrag i den europeiska finalen som avgörs i Budapest den 18-20 november.

Läs mer i följande artikel: Idé från Dalarna bäst i Sverige och nu till internationell final – Business News Dalarna789

Arbetet som vi blivit prisbelönta för skedde i projektet Smart industri norra Mellansverige. Ett nära samarbete skedde med Rodin Genoff, en kluster- och innovationsexpert från Australien där vi tillsammans genomförde ett trettiotal djupintervjuer och kartläggning av företag i Dalarna och Värmland. Intervjuerna fokuserade på att undersöka företagens mognad och förutsättningar inom områdena digitalisering, cirkulär ekonomi, jämställdhet och innovation. Utifrån intervjuerna valdes företag ut som var öppna för nya samarbeten och innovationer, som var framåtlutande, som förstod värdet av att arbeta med jämställdhet för ökad lönsamhet och som hade liknande visioner framåt.

Här i Dalarna valdes bland annat Fiskarhedenvillan, Mondo Arkitekter Dalarna och Structor Byggteknik Dalarna ut för ett djupare arbete. Detta resulterade i att företagen började samarbeta och byggde sedan Villazero, som blev världens första koldioxidneutrala småhus. Att det dessutom byggdes av majoriteten kvinnor skapade rubriker världen över.  Ytterligare resultat i projektet var bl.a. uppstart av Women Building Sweden, vårt affärsnätverk för kvinnor i ledande positioner inom bygg- och fastighetssektorn i Dalarna.

Vi på ByggDialog Dalarna ser tillbaka på projektet Smart industri norra Mellansverige med glädje. Vi känner oss väldigt lyckosamma att vi har förmånen att jobba ihop med företag och organisationer som har mod, kraft och kompetens till att göra innovativa projekt. Vi vill passa på att tacka Fiskarhedenvillan, Mondo Arkitekter Dalarna och Structor Byggteknik Dalarna för att ni tog er tid att jobba ihop med oss och vågade se nya möjligheter. Ni är en stor bidragande faktor till vårt pris som nationell vinnare i European Enterprise Promotion Awards! 

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök