Toppfält: innehåll

Klimatsmart byggande skapar företag och jobb för framtiden

Den 25 oktober släppte Rodin Genoff, en australiensisk författare och expert på klusterteori sin nya bok, ”Constructing Swedish Sovereignty”, som handlar om att jobba med det man har och hur företag och organisationer i Norra Mellansverige bestämde sig för att skapa något helt sverigeunikt.

– Var det ambitiöst? Japp!

– Var det att bygga höga förväntningar? Absolut!

Genom ett projekt inom Smart specialisering i Norra Mellansverige samlades ett gäng högt motiverade och smarta människor tillsammans med Rhodin Genoff, en av världens främsta klusterbyggare, och allt visade sig vara möjligt!
Projektet resulterade i tre unika resultat!

Resultat 1: Villa Zero, Sveriges första certifierade koldioxidneutrala småhus, skapat av Fiskarhedenvillan, Mondo Arkitekter och Structor Byggteknik.
Nu har VillaZero fått sin certifiering | ByggDialog Dalarna

Resultat 2: Women Building Sweden, ett kvinnligt affärsnätverk bestående av ledande kvinnor inom byggsektorn, som bygger vidare på Sveriges stolta tradition av att använda jämställdhet som drivkraft för innovation och affärsutveckling.
Women Building Sweden | ByggDialog Dalarna

Resultat 3: Ett nytt riktmärke, för att kartlägga och analysera så att nya affärsmöjligheter kan skapas, som visat på hur regioner kan skapa tillitsfulla ekosystem av företag som leder till nya affärer och varaktig tillväxt.

 

Bokreleasen ägde rum i Riksdagens lokaler under rubriken svenska innovationer som skapar internationellt intresse – och om vikten av framgångsrik företagsamhet. På plats fanns riksdagsledamöter från dalabänken, representanter från Näringsdepartementet och Tillväxtverket, samt företrädare för Sparbanksstiftelsen Dalarna, som också finansierat tryckningen av boken, Region Dalarna, Dalarna Science Park, IUC Dalarna, ByggDialog Dalarna och Paper Province.

Under releasen berättade Rodin Genoff, Gabriella Hagman, VD på Mondo Arkitekter och Gunnar Jönsson, VD på Fiskarhedenvillan engagerande om vad man åstadkommit tillsammans.

Såhär såg agendan ut för dagen:
Bookrelease

Boken CONSTRUCTING SWEDISH SOVEREIGNITY finns att köpa hos ByggDialog Dalarna.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra − 2 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök