Toppfält: innehåll

Studenter och företag i givande samtal

Vilka kompetenser och egenskaper bör man ha för att lyckas i din roll? Om du var ett verktyg, vilket skulle du vara? Vad jobbar du med just nu? Berätta! Du blir strandsatt med kollegorna på en öde ö, ni måste snabbt bygga ett hus, vilken roll tar du? Det var några av frågorna som studenter och företagsrepresentanter hade möjlighet att ställa varandra under tisdagens arbetsmarknadsdag.

Lokalen bubblade av både nyfikna samtal och skratt när byggbranschen och Högskolan Dalarnas byggstudenter samlades för sin egna årliga arbetsmarknadsdag. På plats i lokalen fanns ett 60-tal studenter och lika många företagsrepresentanter från cirka 20 företag. Det till arrangörernas stora glädje då man testat ett nytt upplägg i år. Tidigare har denna dag arrangerats som en mässa med montrar, nu ville man testa det här upplägget för att se om det skulle gå att få till lite djupare dialog mellan studenter och företag.

– Därför var det extra roligt att se ett så stort engagemang från både studenter och branschen! Säger Annica Granberg på ByggDialog Dalarna.

Annica Granberg och Hampus Stendahl från ByggDialog Dalarna leder dagen från scenen i Ljusgården på Dalarna Science Park.

Finns i Byggsjön!
Istället för en mässa arrangerades deltagarna i mixade grupper runt bord. På bordet fanns ett antal frågekort. Med dessa spelade deltagarna ”Finns i Byggsjön”, ett spel inspirerat av kortspelet med liknande namn. De turades helt enkelt om att dra varsin fråga från bordet och ställa den till en företagsrepresentant eller student. För att skapa en lättsam och öppen dialog fanns i ”kortleken” både seriösa och humoristiska frågor. I spelets första omgång var det härligt att höra skratten eka i lokalen när vissa frågor kom upp.

Engagemanget var stort och samtalen flöt på med bibehållen intensitet hela vägen in i mål. ByggDialog Dalarna och Högskolan Dalarnas högskolelänk Stina Johansson vill rikta ett stort tack till alla studenter och företag som var med och gjorde detta till en riktigt givande eftermiddag.

Stina Johansson (till höger), högskolelänk och programansvarig på Byggteknik – Produktion och förvaltning på plats som medarrangör.

Arrangörerna ser redan nu fram emot att utveckla detta vidare till nästa år och hoppas kunna kombinera detta upplägg med en mässa för att få ut styrkorna av de båda uppläggen!

ByggDialog Dalarna arbetar med detta inom ramarna för samverkan med Högskolan Dalarna. Kontakta gärna Hampus eller Annica om du har funderingar eller spännande idéer!

Annica ber företagen ställa sig i ordning efter byggprocessen på scen, ett sätt att ge studenterna en bild av aktörslandskapet och företagens roller.

Grupp 10 mitt bland de spännande frågorna.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + 9 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök