Toppfält: innehåll

Studenter på studiebesök med NCC vid byggnationen av Högskolan Dalarnas nya campus i Borlänge våren 2023.

ByggDialog Dalarna har ett nära samarbete med Högskolan Dalarna och i synnerhet med byggutbildningarna.

För att knyta branschen och studenterna närmare varandra ordnar vi årligen ett antal aktiviteter mellan bygg- och fastighetssektorn och studenter. Exempel är den branschspecifika arbetsmarknadsdagen, uppgifter inom kurser och en introdag för nya studenter.

Våra aktiviteter kommuniceras i ditt schema, på din programsida i Learn och i vårat kalendarium, håll utkik efter nästa aktivitet!

Har du någon fundering över samverkan eller kanske en spännande idé på något du vill hitta på med våra medlemsföretag? Bolla gärna dina tankar med Annica eller Hampus.

För att hålla dig uppdaterad om vad som händer i ByggDialog Dalarnas nätverk rekommenderar vi er varmt att gå med i vårat månatliga Nyhetsbrev!

Vilka studenter kan jag som företag komma i kontakt med? 

Vi bedriver samverkan med samtliga byggrelaterade utbildningar vid Högskolan Dalarna. Därmed finns det goda möjligheter att få kontakt med studenter på följande utbildningar:

Grundnivå
Bygg- och samhällsplanerarprogrammet
Byggingenjörsprogram
Byggteknik – produktion och förvaltning

Avancerad nivå
Magisterprogram i energieffektivt byggande

Exempel på aktiviteter

Introdag

Vid starten av varje hösttermin anordnar ByggDialog Dalarna en introdag för nya studenter på Högskolan Dalarnas byggutbildningar tillsammans med olika medlemsföretag. Syftet med dagen är att välkomna studenterna till sin utbildning, högskolan och framförallt bygg- och fastighetssektorn i Dalarna.

Dagen brukar innehålla bland annat studiebesök och påhälsning av tidigare studenter som kommer för att berätta om sina resor in i branschen. En härlig dag full med inspiration och möten med nya spännande människor!

Arbetsmarknadsdag

Arbetsmarknadsdagen genomförs genom en årlig mini-mässa på Högskolan Dalarna i Borlänge där studenter och företag kan mötas. Det speciella med denna dag är att den är exklusiv för byggstudenterna och byggbranschen.

Kanske finner du din kommande arbetsgivare eller medarbetare? Kanske en idé till exjobb eller en utvecklande praktikplats?

Studenter och företag i givande samtal

Vilka kompetenser och egenskaper bör man ha för att lyckas i din roll? Om du…

Läs mer

De vill göra något viktigt för samhället

– Det känns spännande att kunna påverka hur samhället ska se ut, tycker Emmy Heinonen.…

Läs mer

ByggDialog Dalarna delade ut Stipendier till byggstudenter

Under torsdagen så samlades avgångsstudenter från Högskolan i Dalarnas byggrelaterade utbildningar för avslutningsmiddag och utdelning…

Läs mer

Företagsuppgift & Studiebesök

Samverkan mellan vår bransch och Högskolan Dalarnas byggstudenter är i full gång såhär i maj…

Läs mer
Knapp, skrolla upp
×sök
Sök