Toppfält: innehåll

Tack för en fantastisk Galakväll!

Det är med stor glädje vi minns förra veckans Galakväll. Det blev verkligen den där glimrande atmosfären som vi hoppats på samtidigt som det blev en historiskt viktig kväll med utnämning av hedersmedlem och signeringen av uppropet för en jämställd byggbransch.

Kvällen började redan vid parkeringen där röda mattan mötte gästerna och ledde dem mot en lokal dekorerad i ljus både in- och utvändigt. Väl inne vankades det mingel och tilltugg innan kvällens inspirerande föreläsning om kommunikation med PG Wettsjö tog vid. Sedan varvades kvällen med ömsom mat ömsom ljuvlig musik från artisten Stiko Per. Inflätat i denna ljuvliga afton av skratt, glitter och efterlängtade möten fanns de viktiga milstolpar som kvällen bar med sig.

Ny hedersmedlem
Under kvällen hade vi äran att få utnämna ByggDialog Dalarnas tidigare verksamhetsledare Åke Person till hedersmedlem. Det kändes viktigt och roligt att få uppmärksamma hans arbete genom denna utmärkelse. Åke har i sin gärning varit med och format Byggdialogens verksamhet och genom sitt engagemang, kunskap och förmågor varit en nyckelperson i nätverkets framväxt.

Signering av Dalaupprop för en jämställd byggbransch
För att påskynda och uppmärksamma jämställdhetsfrågan inom byggsektorn har Women Building Sweden tagit initiativ till ett Dalaupprop för en jämställd byggbransch. En artikel har tagits fram där företag och organisationer inom bygg- och fastighetsbranschen i Dalarna har erbjudits att stå bakom. Responsen har varit otroligt positiv och i dagsläget är det 82 st företag/organisationer i Dalarna som ställt sig bakom detta initiativ. Under galakvällen uppmärksammades detta initiativ genom att de företag och organisationer som ställt sig bakom artikeln fick gå upp på scenen och signera artikeln. Det blev en kraftfull ceremoni som utstrålade en mycket stark vilja och stort engagemang för att jobba vidare med den här frågan.

Med byggbranschens stora behov av kompetensförsörjning är det inte längre affärsmässigt hållbart att enbart rekrytera från halva befolkningen. Både män och kvinnor behövs!”
– utdrag ur artikeln

Här kan du läsa artikeln och se listan på alla företag och organisationer som ställt sig bakom den samt se en film med några av rösterna i uppropet:

Artikeln – Dalaupprop för en jämställd byggbransch

 

Artikeln uppmärksammas
Hållbar byggsektor kräver ökad jämställdhet – Byggindustrin
Upprop för fler kvinnor i bygg: ”Måste upp på agendan hela tiden” – Byggnadsarbetaren
Hållbar byggsektor kräver ökad jämställdhet – Fastighetsnytt
Kvinnliga chefernas upprop: byggbranschen måste bli mer jämställd – Falu-Kuriren (falukuriren.se)
Så kan byggbranschen bli mer jämställd – här är Dalauppropets lösningar – SVT Nyheter SVT Play

Stort, varmt och glimrande tack för att ni så generöst bidrar med engagemang och energi till vårat gemensamma nätverk. Tillsammans är vi starka.

Vi ser redan fram emot nästa Galakväll och hoppas ni delar den känslan!

ByggDialog Dalarna driver KlimatKlubben inom ramarna för projektet Cirkulära klimatsmarta flöden. För att ta del av fler händelser väljer du enklast projektet i listan till höger. 

 

Detta inlägg har en kommentar

 1. Gratis till åter ett exempel på nyttan och glädjen med det nätverk som snart fyller 20 år Denna samverkan mellan näringsliv och akademi som vi har i Dalarna är unik
  och måste vårdas väl
  Rätt att utnämna Åke till hedersmedlem Han har varit en grundbult sedan starten
  För ökad jämlikhet i branschen är branschens och högskolans insatser och kontakter med skolorna under gymnasietiden strategisk
  Allt gott i fortsättningen
  Martin Bergdahl Jönköping
  Hedersmedlem i ByggDialog Dalarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 6 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök