Toppfält: innehåll

Vi önskar dig en skön sommar!

ByggDialog Dalarna önskar medlemmar och hela branschen en riktigt skön sommar. Servicekontoret går nu in i semesterläge fram till vecka 30, men vi ser redan fram emot en spännande höst!

Ett axplock av höstens aktiviteter är bla Studiebesök om välfärdsteknik på äldreboenden, Introduktion för nya byggstudenter på Högskolan Dalarna och Webinarium om ByggDialogens nya 3-årsprojekt. Här kan du läsa mer om höstens aktiviteter.

Ny verksamhetschef

Sedan i mitten av maj har Dan Gustafsson varit tillförordnad verksamhetschef på 50%, efter Simon Strömqvist som valt att lämna oss för försäkringsbranschen.

Jan Hedberg och en rekryteringsgrupp har efter en intensiv rekryteringsprocess med flera riktigt bra kandidater kommit överens med Henrik Janols, som ansluter till oss den 1 oktober. Henrik har en gedigen och passande bakgrund och kommer närmast från rollen som VD på 2047 Science Center. Henrik kommer att presentera sig närmare i september.

Färdplan för byggande och boende

Byggdialog Dalarna har fått i uppdrag av Länsstyrelsen och Region Dalarna att ta fram en regional färdplan för byggande och boende, som är en av totalt sju prioriterade områden i Dalarnas energi- och klimatstrategi.

Vi har satt samman en arbetsgrupp bestående av medlemmar som kommer att agera bollplank i arbetet med att ta fram färdplanen. Arbetsgruppen bjuds in till Länsstyrelsen den 31 augusti för en gemensam uppstart. Du kan läsa mer om färdplanen här.

Dalauppropet nominerat till Årets jämställdhetspris

Vi kan stolt meddela att Dalauppropet är nominerat till Årets Jämställdhetspris. Betongvärlden står bakom detta och prisutdelning går av stapeln på Betonggalan i oktober 2023!
Initiativet till Dalauppropet togs av oss på ByggDialog Dalarna tillsammans med nätverket Women Building Sweden.
Tack till alla företag som skrev på för en jämställd byggbransch i Dalarna och tack också till alla drivna kvinnor inom nätverket.
Låt oss hålla tummarna för att vi tillsammans kammar hem priset!

Här kan du läsa mer om nomineringen.

Studenter på väg ut i branschen!

I början av juni tog studenterna från byggprogrammen vid Högskolan Dalarna sin examen vilken rundades av med en middag och utdelning av stipendier för bästa studieresultat och exjobb. För stipendierna står ByggDialog Dalarna, Intec och Stiftelsen Byggutbildning Star. I år delade även VillaZero ut stipendie till det exjobb som bedömdes ha störst nytta kopplat till hållbarhet, på plats för att dela ut VillaZero-stipendiet fanns Gabriella Hagman (Mondo Arkitekter) och Kristina Hansen (Structor). De tuffa tiderna inom branschen till trots så har glädjande nog ungefär 50% av de 30-talet studenterna anställning direkt vid examen. Samtliga inom Dalarna!

Är du nyfiken på studenterna och deras exjobb så får du gärna kontakta Hampus
Mer om examensmiddagen och stipendieutdelningen kan du läsa i vår blogg.

 

 

 

 

 

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök