Toppfält: innehåll

Föreläsning och workshop med Sila snacket

Nu ökar vi tempot för att tillsammans få en lönsam, välmående och innovativ framtids­bransch! Genom en blandning av humor och allvar och genom inlyssnande samtal kan vi åstadkomma förändring. Nästa steg i Dalauppropet är en interaktiv föreläsning och workshop med Sila snacket där vi pratar om hur vi kan skapa schysstare arbetsplatser där alla kan trivas och må bra.

Hur snackar ni på jobbet?

Var går gränsen för mellan en jargong som är okej och en som inte är det? Hur vet jag att alla andra trivs i jargongen? Föreläsaren Charlie Klang är före detta snickare, genusvetare och verksamhetsutvecklare för Sila snacket. Med sin egen berättelse ger han exempel på att det många gånger kan vara svårt att säga ifrån när snacket går för långt. Genom specifika frågeställningar får du som deltar på föreläsningen diskutera och fundera över saker som vi annars inte pratar om. Var beredd på både insikter och aha-upplevelser!

Workshop i Borlänge den 19 oktober

Med Sila Snackets workshop får ni en utbildning i varför jargong spelar roll, och vad ni kan göra för att starta något nytt hos er. Resultatet är förhoppningsvis en mer inkluderande arbetsplats där människor trivs. Och vill stanna länge.

Arrangör: Byggdialog Dalarna och Women Building Sweden
Samarbetspartners och sponsorer: Koppartallen, Structor och NCC

Om organisationen Sila Snacket

Sila Snacket är ett initiativ som arbetar för mer inkluderande arbetsplatser med en schysstare jargong, som får alla att trivas, må bra och känna sig välkomna. Initiativet och dess tillhörande symbol har sitt ursprung i byggbranschen som har en lång tradition av exkluderande snack och tuffa attityder, men kan mer än väl användas för alla branscher som upplever problem med sin jargong. För handen på hjärtat, hur står det egentligen till i din bransch?

Med symbolen vill vi också göra det enkelt för alla att våga säga ifrån och ha något att luta sig mot. För det är inte alltid enkelt att stå upp mot något som är djupt rotat och en del av en kultur. Det kräver helt enkelt lite guts och symbolen ska ge dig stöd i det. Både på individ- och företagsnivå.Laddar Karta...

Datum/Tid
2023-10-19
13:00 - 16:00

Plats
Dalarna Science Park (Teknikdalen)


Boka plats

Bokningen är stängd för denna aktivitet.

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök