Toppfält: innehåll
Gröna Hyreskontrakt

Gröna hyreskontrakt

I onsdags samlades vi på kontoret vid Gamla Byn AB i Avesta för ett kvartalsmöte med Smedsbergsskolan. Mötet startar med att Jakob från Gamla Byn presenterar siffror för den aktuella energianvändningen och jämför detta med tidigare år. Både Byggdialogen och Smedsbersskolan blir glatt överraskade över att se den tydliga minskningen för energianvändningen.

Parterna nöjer sig inte med detta utan startar genast en diskussion om ytterligare energibesparande möjligheter. Det blev ett trevlig och konstruktivt möte med flera goda idéer som resultat.
Detta ger en indikation på att det finns fördelar med att hyresgäst och hyresvärd för en aktiv dialog som skapar förståelse för fastigheten och dess verksamhet. Byggdialogen väntar nu med spänning på januari då årsresultatet kommer presenteras för Smedsbergsskolan.

Det Gröna hyreskontraktet mellan Gamla Byn AB och Smedsbersskolan är framtaget i projektet EFFECT4buildings. Syftet är att spara energi och att parterna delar på de ekonomiska besparingar som blir. Erfarenheterna från detta projekt kommer att spridas internationellt och uppmuntra andra länder att testa detta.

EFFECT4buildings

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − 3 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök