Toppfält: innehåll
Gestaltad Livsmiljö

Sveriges första högskoleutbildning i Gestaltad Livsmiljö

Bild och form i Region Dalarna, Dalarnas Arkitekturråd och Högskolan Dalarna samarbetar i uppstarten av Sveriges första högskolekurs i Gestaltad Livsmiljö. ”Arbetsgivare har nu en unik chans att bidra till samhällsutvecklingen genom att låta personer i sin organisation ta kursen på arbetstid som kompetenshöjande insats”, säger Helena von Bergen, verksamhetsutvecklare Bild och Form Region Dalarna och representant i styrgruppen i Dalarnas Arkitekturråd.

Anmälan för kursen har precis öppnat för kursen som startar den 27 augusti och kommer att hållas två dagar i månaden under höstterminen 2020 och vårterminen 2021. Upplägget är utformat så att man ska kunna gå kursen även om man har ett heltidsarbete.

Kursen ger en beskrivning av den aktuella nationella arkitektur-, form- och designpolitiken Gestaltad livsmiljö och dess förankring i globala och nationella hållbarhetsmål och strategier, samt ger möjlighet till att översätta detta till regionala och lokala strategier med utgångspunkt i behov och ramar för människa och miljö.

Varje studietillfälle bjuder på föreläsare med internationell och/eller nationella perspektiv, däribland:
Sverker Sörlin, svensk idéhistoriker, professor i miljöhistoria och författare, Emma Göransson, konstnärlig forskare med temat platsens poetik, Kjell Forshed arkitekt, Katinka Schartau arkitekt och lektor fysisk planering, Tina Wik professor arkitektur, Nina Bondesson konstnär och debattör, Marius Fiskevold associate professor fakultet för landskap och samhälle, Anna Asplind koreograf med flera.

Mer information om Dalarnas Arkitekturråd

Anmälan och mer information

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + 17 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök