Toppfält: innehåll
årsmote 2019
årsmote 2019
Årsmöte 2019
Magasinet
Magasinet
Per Adriansson
Magasinet
Magasinet
Åke Förelaser
årsmote 2019Årsmöte 2019MagasinetMagasinetPer AdrianssonMagasinetMagasinetÅke Förelaser

Bygg- och fastighetsbranschen i Dalarna håller succéartat årsmöte

Folk strömmade in i Magasinet i Falun. Det var första året Byggdialogen valt att byta lokal och genomföra ett årsmöte i en ny version. Lokalbytet var ett svar på medlemmars intresse av att ställa ut, vilket föranledde oss att tillsamman med årsmötesförhandlingar och seminarium anordna en mässa. Lokalen hade inretts smakfullt som ett stort kafé med inbjudande vita dukar på borden. Runt om stod utställarna från företag i branschen, vilket bidrog till att hela arrangemanget kändes mäktigt.

Tidigt på morgonen öppnades stämman. Gott om medlemmar slöt upp och visade sig morgonpigga när den så erfarne Mats Dahlström valdes till ordförande. Med skicklighet förde han oss igenom förhandlingarna där tre nya styrelseledamöter valdes, där föreningens resultat under året applåderades och där de nya planerna och budget godkändes. Stämningen var på topp när avgående ledamöter tackades med blomsterkvastar.

Det andra passet, årsmötesseminariet, inleddes med att jag som moderator beskrev årets tema. ”Tänk smart – utför mer” förklarades som en tid då vi behöver analysera, ta ställning och visa mod i genomförandet.

Jag som moderator kämpade för att hålla huvudet klart trots att temperaturen mot slutet av seminariet började nå 28 grader i lokalen. Föreläsare efter föreläsare ställde sig upp och presterade på hög nivå. Jag kände redan tidigt att seminariet kommer att uppskattas av publiken.

Vid lunchpausen minglades det friskt och det gjorde även jag. I samtal med en av våra viktigaste partners, IUC Dalarnas vd Bosse Lilja, uttryckte han sin belåtenhet över arrangemanget:

–Mycket bra och proffsigt!

Eftersom jag själv är så engagerad i genomförandet av programmet är det svårt att bilda sig en uppfattning om resultatet. Därför var det skönt för mig att höra andra uttrycka nöjdhet över första halvan av dagen.

Under eftermiddagens pass berördes ämnen som information om byggnaden i förvaltning, ett företags satsningar på hållbarhet och medverkande i SABO-företagens klimatinitiativ. Presentationer med mycket hög kvalitet följde efter varandra och som pusselbitar byggde de en helhet. Det är uppenbart att flera företag och organisationer tar samhällets utmaningar på allvar och det ger hopp inför framtiden.

Efter dagen fortsatte nöjda röster yttra sig. Uttalanden som: ”nu kan du gå nöjd hem”, ”grattis till ett bra jobb” och ”vilken succé” varvades med glada miner.

Av Åke Persson

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + elva =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök