Toppfält: innehåll

Byggkampen 2019

I måndags genomförde vi årets andra aktivitet för förstaårsstudenterna, Framtidsbyggaren och Byggkampen.

Till att börja med fick studenterna lyssna på föreläsningar om ledarskap, att lära känna sig själv, leda sig själv, förstå andra människor och att hitta en balans i livet. Efter föreläsningarna var det dags för Byggkampen, det som tidigare var Spagetti Bridge Competition men som vi ville testa att göra i ett annat utförande. Drygt 50 studenter och 18 representanter från Dalarnas byggbransch delades in i nio lag för att kämpa tillsammans i en trekamp. Tre lag åt gången tävlade i att bygga en Da Vinci-bro, ett torn med delarna i ett kubbspel och en klurig frågesport om Dalarna och byggbranschen. Många skratt och spännande diskussioner kunde höras när olika förslag på lösningar att bygga bron och tornet presenterades för lagkamraterna denna eftermiddag.

Sammanfattningsvis verkar det nya upplägget vara uppskattat och till nästa år tar vi det vidare och utvecklar det lite efter synpunkter som har kommit in.

Vi gratulerar det vinnande laget ”Team Nils Skoglunds bygg” som bestod av studenterna Sofia Fäldt, Cecilia Strid, Ahmed Mohamed Ismail, Filip Normansson och Stellan Anliot samt Johanna Bergkvist från Fiskarhedenvillan och Fredrik Lassbo från Structor.

Stort tack till Cramo, Essve, Tunabyggen, Structor, Ahlsell, Fiskarhedenvillan, Karl Hedin, Nils Skoglunds bygg, Dalarnas försäkringsbolag, Byggbranschens utbildningscenter och Byggutbildning Star för sponsring av buffar, reflexvästar och priser till tävlingen.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + tre =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök