Toppfält: innehåll
Frukostmöte - Steg 1

Frukostmöte – Steg 1 Förebygg avfallet!

Idag genomfördes ett inspirerande frukostmöte med fokus på hur vi förebygga avfall på byggarbetsplatsen tillsammans med Tyréns. Det finns många anledningar till att arbeta med dessa frågor.

Avfall kostar enormt med pengar och är ett stort resursslöseri. Elisabet Höglund från Tyréns visar att det är viktigt att ha koll på avfallet och vart det tar vägen då det förekommer illegal handel med avfall. Priserna på byggmaterial har stigit rejält den sista tiden, inte minst på trävaror, vilket gör det ännu viktigare att hushålla med resurserna.

Elisabet Höglund och Rebecca Larsson presenterade också den studie som de gjort på uppdrag av ByggDialog Dalarna där de har identifierat lärdomar och arbetssätt som leder till förebyggande av avfall, läs rapporten nedan. Ett av förslagen på hur vi kan bli bättre på att förebygga avfallet här i Dalarna är att fler byggherrar ställer krav på avfallshantering enligt Resurs- och avfallsriktlinjerna vid byggande och rivning.

Sammantaget så finns ett ökat intresse och engagemang för dessa frågor. Ett konkret verktyg som kan hjälpa oss framåt i detta arbete är Resurs- och avfallsriktlinjerna. Det är ett samlat dokument som utgår från lagstiftningen och som ger konkreta tips på hur vi kan förbygga avfallet.

Läs mer om riktlinjerna
Ta del av rapporten ”Förebyggande av avfall – Fokus Dalarna”
PowerPoint – Frukostseminarium Förebygga byggavfall

Om du missade seminariet så kan du se det igen här.

ByggDialog Dalarna arbetar med detta inom ramarna för projektet Cirkulära klimatsmarta flöden. För att ta del av fler händelser väljer du enklast projektet i listan till höger.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − åtta =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök