Toppfält: innehåll
Simon Strömqvist

Nu blir vårt unika nätverk ännu starkare

2022 var ett år som jag summerar med stor tacksamhet. Byggdialog Dalarna är helt unikt i Sverige och det är fantastiskt kul att se vad vi kan åstadkomma tillsammans. Vi kommer in i 2023 med en ännu starkare organisation samt ett mer definierat och tydliggjort uppdrag. 

2022 var ett värdefullt år i vårt nätverk. Vi hade ett fint deltagande på stämman i Tällberg, för att inte tala om uppslutningen till galan vi arrangerade i november. Det visade sig att planerade 100 galaplatser var för snålt tilltaget. Vi lyckades utöka till 120 men sedan var lokalens begränsningar nådd och vi hade ändå en kölista på 30 personer. Inför årets gala lovar vi att ta högre höjd så att alla som vill ska kunna delta på denna härligt festliga kväll.

Jämställdhetsarbetet är icke att förglömma. Under galan signerades den debattartikel om jämställdhet i byggbranschen som vi kallar Dalauppropet – och vilken respons! Att vi fått med oss hela 80 företag är häftigt och det vill vi såklart ta vidare framöver.

2023 hoppas jag att vi slipper allt vad restriktioner och pandemi heter och att vi kan träffas mycket mer än vi har kunnat senaste åren. Vi vill öka takten med frukostträffar, årsstämman och självklart fortsätta att utveckla det fina arbetet som finns i våra temagrupper och testbäddar. Håll utkik i vårt kalendarium där vi uppdaterar allt som planeras framöver. 

De projekt vi bedriver nu är: Cirkulära klimatsmarta flöden och Digital resiliens i bygg- och fastighetsbranschen. Särskilt digitaliseringen är ett hett ämne med mycket engagemang och diskussioner, det är härligt att se! Jag är otroligt tacksam för allt engagemang som våra medlemmar visar. Särskilt det engagemang som våra medlemmar visat under de perioder när vi haft stort fokus på utveckling internt. 

Under 2023 kommer vi att fortsätta arbetet med att utveckla verksamheten. Vi har ett starkt varumärke och nu en ännu stabilare organisation med ett tydligare definierat uppdrag. Vi har ett behov av att utöka med ytterligare medarbetare, främst projektledare och vi ser fram emot att sätta igång rekrytering redan nu under Q1 i år. Vi har nog aldrig varit så laddade.

Vi ska verkligen ta vara på den här neutrala arenan som Byggdialog Dalarna är, där vi kan diskutera de frågor och utmaningar som vi delar i branschen. Men också alla våra möjligheter.

Byggbranschen står inför stora utmaningar detta år, vi har en energikris, ett fortsatt skakigt ränteläge och den ovissa framtiden har skapat en inbromsning. Småhusbranschen har redan sett en kraftig minskning och de flesta av våra medlemmar upplever stora prövningar med tillgång på material och teknik. Det är viktigt att vi låter visionerna leva och att vi orkar hålla i arbetet med hållbart byggande också när tiderna är tuffare. 

Byggdialog Dalarna är faktiskt helt unikt. Ingen annanstans i landet har vi den här typen av möten över branschgränserna. Här kan konkurrenter sitta tillsammans och diskutera de gemensamma utmaningarna, dela med sig av erfarenheter och utvecklas tillsammans. Jag hör till och med öppna diskussioner som inkluderar ekonomi och det är verkligen häftigt.

Det gör mig bara ännu mer övertygad – vi är starkare tillsammans.
Att kunna dra nytta av all kompetens inom byggbranschen i Dalarna ger oss alla stor potential att vara i framkant. Hur kan vi använda den här styrkan på allra bästa sätt? Förslag på ämnen vi ska diskutera eller aktiviteter vi bör göra är alltid välkommet. Bara kontakta oss om du har en idé!

Det är imponerande vad vi kan åstadkomma. Och vi ska visa mer! En ambition vi har inför 2023 är att bli bättre på resultatuppföljning. Byggdialog Dalarna har inlett ett samarbete med kommunikationsbyrån Panang för att bland annat bygga en ny webbplats och stötta vårt kommunikationsarbete. Vi ska bli tydligare och det ska bli lättare att följa upp hur det går i våra projekt och aktiviteter. 

I juni förra året flyttade vi in i nya lokaler på Dalarna Science park och här trivs vi förträffligt. Här sitter vi intill andra aktörer, vi kan diskutera och samarbeta på ett mycket närmare sätt. Det är bra både för våra kollegor och för våra samarbeten, ett stort lyft både för verksamheten och för våra gemensamma intressen. Kom gärna och hälsa på oss.

Simon Strömqvist
Verksamhetschef Byggdialog Dalarna

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 5 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök