Toppfält: innehåll
Energinod

Nytt projekt – Digital resiliens i bygg- och fastighetssektorn

ByggDialog Dalarna har beviljats medel för ett nytt projekt inom digitalisering, Digital resiliens i bygg- och fastighetssektorn.

Rådande Corona pandemi har haft stor påverkan på människor och samhällen. Pandemin har satt digitalisering i fokus och många företag har insett vikten av en digital omställning. 

För byggbranschen innebär en digital omställning att hela byggprocessen påverkas och därmed alla aktörer i branschen, från beställare till projektering, produktion och förvaltning. En ökad digitalisering kräver metoder och verktyg som lyfter utvecklingen till verkligheten, det vill säga till verksamheten.  

Projektet Digital resiliens i bygg- och fastighetssektorn kommer att drivas av ByggDialog Dalarna under två års tid med start i september 2021. Projektets övergripande projektmål är att driva på den digitala omställningen inom värdekedjan för bygg och fastighetsbranschen för att skapa ett mer robust system som ger ökad resiliens hos bygg- och fastighetsbolagen i Dalarna och utvecklar anpassade affärsmodeller för SME:s. 

Projektet ska arbeta med tre arbetspaket;  

  • Digitalisering i förvaltning och effektivare byggprocesser 
  • 3D och modellbaserad projektering och produktion 
  • Digitalisering i offentliga byggnader i omsorgen

Projektets delmål är att: 

  1. Främja digitaliseringen inom byggande, förvaltning och äldrevården
  2. Bygga upp kunskap och kompetens inom digitalisering samt testa i verkliga projekt inom bygg- och fastighetsbranschen i Dalarna
  3. Etablera samhandling mellan forskning och innovation samt tillämpning av ny teknik, i digitaliserings processer och skapa nya affärsmodell för bygg- och fastighetsbranschens SMF i Dalarna

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + 6 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök