Toppfält: innehåll
Förvalta Och Förnya
Förvalta Och Förnya
Förvalta Och Förnya
Förvalta Och Förnya
Förvalta Och Förnya
Förvalta Och Förnya
Förvalta Och Förnya
Förvalta Och Förnya
Förvalta Och Förnya
Förvalta Och FörnyaFörvalta Och FörnyaFörvalta Och FörnyaFörvalta Och FörnyaFörvalta Och FörnyaFörvalta Och FörnyaFörvalta Och FörnyaFörvalta Och Förnya

Stort intresse för ”Förvalta och förnya”

Intresset var stort när Formveckan igår invigdes med en heldag arrangerad av Dalarnas arkitekturråd. Temat för dagen var ”Förvalta och förnya” och under dagen föreläste en hel rad mycket kompetenta personer från branschen med riksarkitekten Helena Bjarnegård i spetsen. Hon berättade om sitt uppdrag att fånga upp hinder och möjligheter för hållbart samhällsbyggande, och att använda arkitekturen som ett redskap för att möta samhällsutmaningar. Det gäller att sätta människan och vår livsmiljö i centrum.

Vi behöver skapa och utveckla platser som människor kan vara stolta över länge, avslutar Helena.

Under dagen fördes livliga diskussioner kring Dalarnas unika kulturmiljö, hur bebyggelse och kultur förnyas på ett sätt som ska värna om det gamla men samtidigt vittna om vår tid och den moderna utvecklingen. Det är mycket spännande utmaningar och många kloka funderingar och frågor som dyker upp och ändå bara skrapar vi på ytan.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Kul att så många visade intresse för form och arkitektur!

    Tänk att kunna förena vårt kulturarv i nya modena byggnader – vilken utmaning! Hur skapar vi arenor och processer för att stimulera kreativitet och nytänkande?
    Det är något vi funderar på i massor inom Byggdialog Dalarna….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + sex =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök