Toppfält: innehåll
Människor Minglar På Mässa Runt Montrar

Mycket uppskattad Arbetsmarknadsdag

För några veckor sedan genomförde vi den årligt återkommande Arbetsmarknadsdagen för byggsektorn vid Högskolan Dalarna. Intresset för dagen var som tidigare år väldigt stort både från företag och studenter som här fick en möjlighet att träffas för att knyta kontakter.

Efter Arbetsmarknadsdagen har vi på Byggdialogen fått höra många positiva röster om dagen. Det finns alltid saker att förbättra och utveckla, men alla verkar väldigt överens om att det var en mycket bra dag som resulterade i många bra möten.

Håkan Liski

Håkan Liski fungerar som vår Högskolelänk och är den som ansvarar för att skapa dessa kontaktytor mellan akademin och näringslivet. Det är väldigt roligt att vi får så här bra gensvar och ett så positivt utfall berättar Håkan, som vid flera tillfällen har träffat både studenter och företag som uttryckt hur nöjda de varit med Arbetsmarknadsdagen.

Procentuellt är det en väldigt stor del av byggstudenterna vid Högskolan Dalarna som går direkt ut i arbete vilket till stor del kan tillskrivas aktiviteter som Arbetsmarknadsdagen. Håkan berättar att många studenter har fått sin första kontakt med ett företag under Arbetsmarknadsdagen. Vi vet sedan tidigare att de här kontakterna relativt ofta genererar examensarbeten, feriejobb, traineeplatser eller anställningar. Håkan berättar vidare att företagen uppskattar att få träffa studenterna tidigt under utbildningstiden. De får då en chans att vara med och stötta studenten under studietiden.
.

Medan Arbetsmarknadsdagen pågick fick vi en liten pratstund med Ulrika Johansson och Louise Sjögren från Norconsult, som var väldigt nöjda med formatet. De menade att det var bra med det lite mindre och tightare formatet och att det blir lite intimare när det bara är studenter inom ett begränsat område. De menade också att det som företagare är lättare att prioritera den här dagen i och med den begränsade tiden på bara två timmar. Det här ger en väldigt bra kontakt med studenterna menar Louise som också berättade att de efter förra årets Arbetsmarknadsdag var flera av studenterna som hörde av sig till Norconsult.

Det var väldigt öppet att kunna gå och prata med alla företag och det var enkelt att få kontakt med dem berättade byggingenjörsstuderande Julia Andersson för oss. Hon uppskattade de aktiviteter och tävlingar som anordnades som gav lite mer avslappnad stämning och gjorde det lite enklare för studenterna att söka kontakter med företagarna. Julia upplyste oss om att hon märkt att det gav lite utdelning för studenterna eftersom hon hört att det var flera från klassen som hade pratat med företag om extrajobb. Hon uppskattade även de enskilda presentationerna som en del av företagen bjöd på under eftermiddagen. Det var bara lite svårt att hinna med att lyssna på alla och samtidigt gå på själva mässan, men det var roligt, intressant och en härlig stämning. Väldigt bra att få se mer av vad branschen har att erbjuda avslutar Julia.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + tre =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök