Toppfält: innehåll

Prisregn över jämställdhetsarbetet!

Senaste veckorna har vi kunnat rapportera i sociala medier att det arbete vi gör för jämställdhet i branschen på flera sätt uppmärksammats. Både pris och stipendium har delats ut och initiativet Dalauppropet har genomfört ännu ett evenemang som syftar till att ge företagen användbara verktyg för jämställdhetsarbetet ute i branschen.

I mars i år hade Dalauppropet ett event kring machoindex för att ge företagen konkreta tips på hur de kan komma framåt i arbetet för jämställdhet. Vi lyfte också goda exempel för att inspirera.

I början av oktober fick Anna Bength, gruppchef på AFRY och medlem i nätverket Women Building Sweden, ta emot Lars Bergkvist stipendium för det arbete som görs i samverkan mellan alla aktörer inom nätverket.

Den 12e oktober gick Betonggalan av stapeln i Stockholm och dit for våra nätverksledare, tillika styrelseledamöter i ByggDialogen – Gabriella Hagman och Kristina Hansen. De presenterade Dalauppropet för en jury och fick sedan med glädje och stolthet ta emot Årets Jämställdhetspris för initiativet och för alla de samverkande aktörernas räkning.
Såhär löd motiveringen:

Initiativet föddes ur idén att skapa ett klimatneutralt hus, Villa Zero, där en av ambitionerna var att inspirera till en mer jämställd byggbransch. Huset byggdes av ett arbetslag som mestadels bestod av kvinnor och bygget fick därigenom stor uppmärksamhet. Arbetet för en mer jämställd byggbransch fortsatte och initiativtagarna genom Women Building Sweden lyckades samla en stor grupp aktörer regionalt i Dalarna som undertecknade ett upprop. Uppropet gick ut på att tillsammans verka för en mer jämställd byggbransch. Idag har 82 bolag ställt sig bakom uppropet för att påskynda jämställdhetsarbetet i branschen och initiativet fortsätter att leverera konkreta handlingsplaner för byggbranschen i Dalarna. Initiativet är ett bra exempel på hur framgångsrik regional samverkan kan vara och spinner genom hela kedjan från leverantörer, konsulter, arkitekter, byggbolag och byggherrar. Flera aktörer är mindre företag som genom samverkan får tillgång till kompetens och arbetssätt som möjliggör en förändring som annars kan vara utmanande som mindre organisation.

 

I den konkreta handlingsplanen som motiveringen refererade till låg också torsdagens (231019) event – Sila Snacket, som syftade till att uppmärksamma och motarbeta dålig jargong samt att främja civilkurage och god arbetsmiljö.
Det blev en uppskattad föreläsning och workshop med givande diskussioner och så många som 65 stycken deltog.
Media uppmärksammade föreläsningen, du kan läsa mer här: Varför kan vissa inte bete sig på jobbet? – Business News Dalarna

En längre artikel om Sila Snacket-eventet den 19e oktober finns här: Hög tid att sila snacket i byggbranschen | ByggDialog Dalarna

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 2 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök