Toppfält: innehåll
Moln

Bostadsområdet Kanada i Mora kommun

Idag samlas Mora kommun, tjänstepersoner såväl som politiker, för att genomföra en workshop om det nya planerade bostadsområdet Kanada. Det är höga ambitioner man enats om i Mora och som uttrycks i deras strategi: Hållbara Mora. Nu ska strategin stå som grund till planeringen av Kanada, de olika målen ska brytas ned till konkret handling. Spännande?

Ja, och jag imponeras än en gång av Moras arbete med dessa frågor! Man sluter upp runt målen samtidigt som man är mycket påtaglig – man menar vad man säger! Säger Byggdiologens Åke från läktaren.

Det är projektet Hållsam planering med Länsstyrelsen som  projektägare som tillsammans med planeringen i kommunen och ByggDialog Dalarna anordnar denna övning. Efter en genomgång av modellen och av strategin sätter grupperna igång att göra verkstad. Intressant, välstrukturerat och engagerat, men det är vi vana vid när vi är i Mora.

För Byggdialogens del är näringslivets delaktighet redan i planprocessen central. Vi vill hjälpa till att samla fastighets- och byggbranschens krafter i projektet.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök