Toppfält: innehåll
Villazero - Första Spadtaget

Första spadtaget för Villazero

På måndagseftermiddagen togs det första spadtaget för Villazero, som ska bli Sveriges första NollCO2-certifierade småhus.

Efter att alla på plats hälsats välkomna inledde Kommunstyrelsens ordförande i Borlänge, Jan Bohman med att säga några ord och verkligen poängtera vikten av sådan här projekt inte minst för Borlänge som nu ansökt om att bli en Viable City. Villazero är ett mycket intressant utvecklingsprojekt där Fiskarhedenvillan, Mondo Arkitekter och Structor Byggteknik tillsammans tagit initiativet till att bygga detta koldioxidneutrala småhus. Här är ambitionen att använda de mest klimatsmarta byggteknikerna och byggmaterialen.

Villazero har två fokusområden, dels ekologisk hållbarhet men även social hållbarhet och de tre initiativtagarna vill alla lyfta jämställdhetsfrågan i byggbranschen. Villazero kommer att byggas av ByggPartner av ett bygglag med enbart kvinnor. Alla är överens om att det behövs fler kvinnor i byggbranschen och inom vissa områden är det väldigt få yrkesverksamma kvinnor berättar Johan Karlsson, entreprenadchef vid ByggPartner.

Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande i Borlänge, Johan Karlsson, entreprenadchef vid ByggPartner, Kristina Hansen, vd för Structor Byggteknik Dalarna, Gunnar Jönsson, vd Fiskarhedenvillan och Gabriella Hagman, vd Mondo Arkitekter tog gemensamt det första spadtaget till detta mycket spännande projekt som blir väldigt intressant att följa.

ByggDialog Dalarna arbetar med detta inom ramarna för projektet Cirkulära klimatsmarta flöden. För att ta del av fler händelser väljer du enklast projektet i listan till höger.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − åtta =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök