Toppfält: innehåll

Frukostmötet som ger dig hälsosamt inneklimat

Det var med stort intresse som branschen tog del av företaget Healthy Homes produkter inom ventilation. Ett 40-tal deltagare fick höra om en Healthybox innehållande mekanisk frånluftsventilation särskilt utvecklad för småhus. Tekniken är logisk och fungerar så att när dess sensorer känner av dålig luft ökar aggregatet luftflödet och ventilerar ut den. På dagarna när man lämnar hemmet intar ventilationen viloläge, vilket spar energi.

– Vid nybyggnation är bergvärme och denna lösning en utmärkt kombination, säger företagets talare Jonn Are Myren.

Även vid renoveringar av äldre hus kan denna typ av ventilation hjälpa till att lösa svåra fukt- och mögelproblem. Det händer att renoveringar förändrar det gamla huset, gör det tätare och stör självdraget. Här är det läge för installation av ett frånluftsaggregat.

– Systemet är i princip underhållsfritt och kräver inga kostnader för filter, säger Erik Lorenz också han från Healthy Home.

Publiken formulerade flera spännande frågor och fick genast svar på tal. Jimmy berättade att hans 1700-tals hus förändradesvid en ombyggnad så till den grad att ventilation saknades. Han vaknar med huvudvärk och synlig fukt på fönsterrutorna.

– Nu ska jag installera Healthy Homes frånluftsaggregat och jag tror det kommer skapa en bra innemiljö, uttrycker Jimmy.

Bland deltagarna märktes personer från Mondo Arkitekter, Byggpartner, BraHus, Fiskarhedenvillan, Thyréns, WSP, Brandskyddsbolaget och många fler.

EFFECT4buildings

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 17 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök