Toppfält: innehåll
återbruksevent

Inspirerande eftermiddag om Återbruk

Den 15 december arrangerade vi eventet Möjligheter till ökat återbruk. Vi samlade en rad olika aktörer med betydelse för återbrukets utveckling i Dalarna. Det blev vårat första hybridmöte innehållande en workshop. Deltagare fanns alltså både på Magasinet i Falun och via Zoom.

Eftermiddagen inleddes med mycket intressanta och uppskattade föreläsningar från IVL Svenska Miljöinstitutet och Borlänge Energi. Tillsammans ramade de in vad som är på gång inom återbruk idag nationellt och regionalt samt vilka utmaningar och möjligheter vi har framåt kopplat till återbruk. Deras presentationer och en inspelad version av föreläsningarna publiceras på vår webbsida inom kort, vi rekommenderar dig som missade evenemanget varmt att ta del av detta.

En viktig del i programmet var den efterföljande workshopen. Tanken med den var att tillsammans med er medlemmar fånga upp var vi befinner oss inom återbruket i Dalarna idag för att synliggöra vilka åtgärder vi behöver vidta för att komma vidare mot ett ökat återbruk. Det blev intressanta diskussioner både kring borden på plats och hos den digitala workshopgruppen.

När vi tittar på resultaten från workshopen och de utvärderingar som flera av er fyllt i så blir det tydligt att vi är många som ser behov av ökad samverkan för att komma vidare. En samverkan som behöver ske brett mellan olika typer av aktörer i branschen så att vi kan lära oss hur vi tillsammans kan skapa de processer som krävs för att öka återbruket.

Tack till er som deltog för ert engagemang, vi på ByggDialog Dalarna ser fram emot att arbeta vidare med dessa frågor tillsammans med er i den riktning vi nu synliggjort!

ByggDialog Dalarna arbetar med detta inom ramarna för projektet Cirkulära klimatsmarta flöden. För att ta del av fler händelser väljer du enklast projektet i listan till höger.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − 12 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök