Toppfält: innehåll

Introduktionsdagen 2020

Idag har Byggdialog Dalarna arrangerat introduktionsdagen för de nya studenterna på Högskolan Dalarnas byggprogram. När det inte är ett Corona-virus i samhället brukar den här dagen innebära studiebesök och föreläsningar i sal, men i år blev det en digital version.

Dagen delades upp i tre delar där den första delen var en presentation av Byggdialog Dalarna och Högskolelänksrollen samt en film med välkomsthälsningar från Dalarnas byggsektor. Förutom att berätta om vilka aktiviteter vi arrangerar presenterades även Studentbanken, kontaktytan som vi har till studenterna.

Den andra delen tillägnades byggprocessen där studenterna fick lyssna på föreläsningar om samhällsplanering, projektering, produktion och förvaltning där föreläsarna berättade om sin del av byggprocessen. En stark uppställning bestående av Linda Nilsson, Plan och markchef Borlänge kommun, Helén Bergström, Avdelningschef WSP, Adam Ljungberg, Arbetsledare Svevia och student samt Markus Andrén, Förvaltningschef på Tunabyggen. Väldigt intressant då vi fick en inblick i deras vardag och hur de arbetar, och förhoppningsvis lärorikt för studenterna att få lyssna på det redan andra dagen på utbildningen.

Den tredje delen av introduktionsdagen tillägnades åt det nya campus som ska byggas i Borlänge, BIM/Digitala tvillingar och hur det var att studera på Högskolan Dalarna. AFRY bidrog med sin expertis på hela det passet, Linnéa Leppänen berättade bland annat om nya campus, vilka miljöcertifieringar det ska ha och hur det ska se ut, Marcus Helmbäck berättade om sin roll som BIM-koordinator och om ett stort projekt han har arbetat med där alla handlingar var digitala och sist för dagen var Mikael Frid som berättade om sin resa från att läsa till byggingenjör på Högskolan Dalarna till att arbeta med VVS-projektering till att slutligen bli expert på medicinska gaser på sjukhusbyggen, en häftig resa som inte är slut utan fortsätter med andra uppdrag också.

Studenterna verkade nöjda med dagen, och många har kanske, förutom att känna sig välkomnade av Dalarnas byggsektor, även lärt sig en del om byggprocessen.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − sex =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök