Toppfält: innehåll

Ta chansen att träffa branschen

Höstterminen 2020 går mot sitt slut, en termin som så mycket annat i samhället har varit väldigt utmanande. Både studenter och lärare har gjort ett jättejobb med att ställa om till digitala studier. Samverkansaktiviteterna har tyvärr fått stå tillbaka så vi på ByggDialog Dalarna har haft tid att fundera på hur samverkansarbetet kan utvecklas. Till hjälp för det skickades en enkät ut på Studentbanken som har hjälpt oss att få en bild över vad studenterna vid Högskolan Dalarnas byggprogram vill och tycker. Det ger oss en bra grund att stå på i det fortsatta samverkansarbetet. Om du som läser är student eller fd student och vill göra enkäten går det bra att kontakta oss för att få tillgång till den.

För min egen del har jag fått träffa studenterna i årskurs ett, om än digitalt, i kursen Hållbar utveckling under de senaste veckorna. Ett av mina uppdrag är att få fram företagskontakter att intervjua för studenternas arbete inom Hållbar utveckling. Jag har haft förmånen att få vara med på presentationer samt en föreläsning som Borlänge energi genomförde. Vi på ByggDialog Dalarna har även haft uppdraget att genomföra och moderera en paneldebatt i den kursen. Stort tack till Borlänge kommun, Tunabyggen, WSP och Byggpartner för er medverkan i paneldebatten. En reflektion efter kursen är att studenterna är väldigt pålästa och engagerade i frågan vilket gläder mig enormt. Byggbranschen är i en omställningsfas just nu och med det här engagemanget hos framtidens kompetens lever hoppet om att omställningen accelererar.

Arbetsmarknadsdagen 2021 kommer att genomföras digitalt onsdag 19 januari. Passa på att träffa dina framtida kollegor och arbetsgivare, den här dagen är ett ypperligt tillfälle att höra mer om vad de olika företagen arbetar med och få en djupare kunskap om vad det går att arbeta med efter studierna på Högskolan Dalarnas byggprogram.

Byggfika är något som jag räknar med att komma igång med under våren, i bästa fall på plats men annars digitalt.

Om du som student inte är med i Studentbanken kan jag varmt rekommendera dig att anmäla dig.

Avslutningsvis vill jag passa på att önska en god jul och ett gott nytt år!

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 8 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök