Med glädje kan vi nu berätta att ByggDialog Dalarna, tillsammans med IUC Dalarna, Dalarna Science…
Oj vilken vecka!
Efter den stora omställningens år 2020 har vi nu börjat vänja oss med digitala möten och seminarier. Den här veckan har inte varit något undantag utan den har nog varit den intensivaste på länge när det gäller aktiviteter hos ByggDialog Dalarna.
I tisdags genomfördes branschråd och arbetsmarknadsdag för Byggteknikprogrammen vid Högskolan Dalarna. Branschrådet visade tydligt att Högskolan anpassar sig efter branschens behov av kompetens och att de har gjort flera förändringar för att tillgodose det som efterfrågas. Ett bevis på att jobbet vi gör med samverkan ger effekt.
Direkt efter branschrådet var det dags för den årliga arbetsmarknadsdagen, en något nerskalad variant anpassad efter det digitala som gäller nu. Trots utmaningarna och formatet var både studenter och företag nöjda med dagen och det väcktes en idé om att arrangera digitala luncher med företag nu under våren, vilket vi ska försöka arbeta vidare med.
I onsdags arrangerades seminariet ”Framtidens betong – Hur kan klimatförbättrad betong klara kraven för uttorkning?”. Experter från Lunds tekniska högskola, Cementa och Thomas betong föreläste om betongens egenskaper och deras miljöarbete. Ett bra exempel på hur ByggDialog Dalarna arbetar med att kompetensutveckla bygg- och fastighetssektorn i Dalarna. Tre lärorika föreläsningar följdes upp med ett panelsamtal med deltagare från Dalarnas byggsektor. Det blev en väldigt bra diskussion och vi hoppas kunna ta den vidare för ett uppföljande seminarium under våren.
Om du missade seminariet kan du det här:
I onsdags hölls även årets första workshop för Klimatklubben med inriktning på nyckeltal och goda exempel. Under vårens tre kommande klubbmöten ligger fokus på energibesparande åtgärder i fastigheterna.
I går torsdag startade dagen med ett frukostmöte där utvecklingsprojektet Villazero presenterades. Det är ett samverkansprojekt mellan Mondo arkitekter, Structor Byggteknik och Fiskarhedenvillan som ska bygga ett koldioxidneutralt småhus i Borlänge. Missade du frukostmötet eller vill se det igen kan du göra det här:
Om du som leverantör har produkter som du tror kan passa i projektet finns det en möjlighet att presentera er via teams den 3 februari. Anmälan till det görs till helena.tallberg@fiskarhedenvillan.se så snart som möjligt.
Senare under dagen hölls, i samarbete med Paper Province, en information om miljöcertifieringar av byggnader. Per Andersson, konsult inom hållbart byggande körde en genomgång av miljöcertifieringssystem och vilka skillnader som finns mellan dem, materialfrågor i de olika systemen, indikatorers påverkan av materialval, genomgång av olika verktyg för materialval samt livscykelanalys och resursperspektiv. Informationen avslutades med frågor från deltagarna där ett trettiotal deltagare fick en insyn i miljöcertifieringen. Vi hoppas kunna erbjuda ytterligare en information längre fram i vår om intresse finns.
Nu är det dags att ta helg och så ser vi fram emot en ny spännande vecka.
Detta inlägg har 0 kommentarer