Toppfält: innehåll
Återbruk

Hur skapar vi storskaligt återbruk i Dalarna?

I våras kom en spännande studie om hur vi kan främja en storskalig återbruksmarknad. Bakom studien står IVL Svenska Miljöinstitutet i samarbete med en rad aktörer inom branschen. Studien tittar på Göteborgsregionens möjlighet att öka sitt återbruk och visa potentialen inom marknad och klimateffekter. Den visar tydligt att det är en resa vi måste göra och att den inte går att göra ensam. Belöning är ett mer hållbarare byggande och boende med vinster för både klimatet och ekonomin.

Vi behöver nu gå samman och skapa gemensamma samarbetsytor och dialoger. Vi på ByggDialog Dalarna ser vikten i dialogen med varandra och att skapa förståelse för de möjligheter och utmaningar ni som aktörerna i Bygg och fastighetsbranschen står inför.

På ByggDialogen tar vi nu vårt ansvar i återbruksfrågan och kommer göra allt vi kan för att skapa en plattform där kreativitet, dialog och samarbetsanda är central. För att i nästa steg följa med er ut och pröva olika former av samarbeten, tekniker och metoder i linje med våra berömda testbädds modell. Hoppas ni som medlemmar hos oss vill hjälpa till att skapa ett Dalarna där återbruk är lika självklart som återvinning
och värna om långsiktig hållbarhet.

Häng med oss direkt när vi onsdag 15 december bjudit in IVL till Dalarna för att berätta om vad de identifierat i denna intressanta studie.

Läs rapporten från IVL

ByggDialog Dalarna arbetar med detta inom ramarna för projektet Cirkulära klimatsmarta flöden. För att ta del av fler händelser väljer du enklast projektet i listan till höger.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 2 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök