Toppfält: innehåll
Hemlingborg

Testbädd Hemlingborg

Förra veckan höll vi ett  webbinarium om ett av Sveriges mest intressanta projekt för träbyggande, Hemlingborg. Missade du det eller vill se det igen så kan du se reprisen här.

Träbyggande börjar allt mer anses som en självklar åtgärd för klimatet. Genom användande av trä som byggmaterial lagras koldioxid långsiktigt i byggnaden. Träbyggnadstekniken svarar för ett lågt klimatavtryck och är en förberedelse för kommande krav på klimatdeklarationer.

I området Södra Hemlingby i Gävle byggs en förskola, skola, idrottshall och ett äldreboende i en sammanhållen byggnad – allt i massivträelement. Tillsammans med ett planerat och angränsande bostadsområde är det den största massivträsatsningen i landet. Med byggnaden Hemlingborg skapas här en testbädd för ny teknik, för konstruktionslösningar och samarbeten som tar byggandet några steg längre. Man kan med fog påstå att här utvecklas träbyggandet!

Här får du en överblick och en beskrivning av hela projektet som senare kommer att följas upp med redovisningar av resultat och fördjupningar.

ByggDialog Dalarna arbetar med detta inom ramarna för projektet Cirkulära klimatsmarta flöden. För att ta del av fler händelser väljer du enklast projektet i listan till höger.

Detta inlägg har 0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 8 =

Knapp, skrolla upp
×sök
Sök